MESETÁR

AMITŐL BEINDUL A FANTÁZIA

Miért jobb a mesét hallgatni? Mert így a gyerek végre nem kész képeket kap, hanem szárnyalhat a fantáziája. Ráadásul még egyhelyben sem kell ülnie, nem gyűlik fel az energia, mint egy mesefilm után, hogy aztán dupla erővel rohangáljon a lakásban.
Egyes régi népmesék felolvasása során megtartottuk a korhű szavakat, nyelvi fordulatokat és nyelvtani jellegzetességeket, melyek az akkori falusi életben jellemzőek voltak, így ezek a mesék esetenként szokatlanul hangzanak. A gyerekek több olyan szóval, mondatszerkezettel is találkozhatnak, melyeket napjainkban már alig, vagy nem használunk, ezeket esetleg el kell nekik magyarázni.
A természetes, életszerű hatás érdekében a honlapon található hanganyag döntő részben amatőr eszközökkel és mesélőkkel került rögzítésre. Ennek következtében, a legnagyobb igyekezet ellenére előfordulhatnak bakik, ugyanakkor ezeket nem tekintjük hibának, pusztán az élet velejárójának. Mintha csak egy szülő mesélne a gyerekének. Kérjük, minőségi elvárásaid megfogalmazása során erre legyél tekintettel.

[vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]