Mert a mese jó!


A mi gyerekeink ugyan már kinőttek a mesehallgatásból, de mi korántsem. Nekik már nem mesélhetünk, unokák még nincsenek, hát mesélünk mindenkinek!

A gyerekeink úgy nőttek fel, hogy ugyan már volt mindenféle rajzfilm, de jóval kevesebb, mint manapság és az internetet sem lehetett korlátlanul használni, az akkori percdíjak miatt. És milyen jó is volt, mert eszünkbe sem jutott, hogy odaadjuk a tabletet a gyereknek, amíg mi valami fontos dologgal voltunk elfoglalva. És most már látjuk ennek hasznát és azt is, hogy milyen jó is volt nekik, mert sokkal többet kellett használniuk a fantáziájukat, mint a mai kicsiknek. Ezért szeretnénk kicsit visszahozni a múltat és segíteni a többi szülőt, hogy legyen más választási lehetőség, mint a youtube-os mese. Mert ha itt hallgatod, akkor közben a gyerek is elvan, és te is tudsz közben haladni a dolgaiddal. Sőt, együtt is tudjátok hallgatni a meséket játék, sütögetés vagy pihenés közben.


Detti, Gabi és Gábor összefogtak


És kitaláltuk, hogy mesélni fogunk kicsiknek, nagyoknak. Hogy elrugaszkodjunk a képi világtól és ismét engedjük szárnyalni a fantáziánkat.

Detti: "Amikor kicsi voltam, mindig meselemezeket hallgattam (az esti mese után is), mert nagyon féltem esténként egyedül a szobában. Anyukám elindította nekem a lemezt és én pár perc alatt békésen elaludtam."

Gabi: "Általános iskolás koromban kitaláltam, hogy óvónéni leszek. Bár ma már nem az óvónői pályán dolgozom, de sosem felejtem el azokat a sugárzó tekinteteket, amelyeket akkor láttam, amikor a gyerekek hallgatták, ahogy mesélek. Közben a kisfiamból nagyfiú lett, így már neki sem tudok esténként mesélni. Innen jött az ötlet, hogy akkor mesélek mindenkinek."

Gábor: "Mindig nagyon szerettem a meséket, a szüleim azzal viccelődtek, hogy azért tanultam meg nagyon korán olvasni, mert nem volt elég az a néhány mese, amire munka és háztartás mellett idejük volt. Tény, hogy felnőttként is százával faltam a könyveket és még általános iskolás koromban is becsúszott egy-egy mesekönyv. A mesék iránti rajongásom vezetett oda, hogy mesemondó versenyekre jártam, melyek közül nem egyet meg is nyertem. A történetekben rejlő csoda, a sokszínű mesevilág, és a mesék nevelő hatása az, amit szeretnék átadni a kicsiknek, hogy el ne sodorja őket is a rohanó világ."


Kapcsolatba lépek a készítőkkel

Folyamatosan megújuló mesekínálat


Havonta megújuló mesekínálattal várunk. A gyerekeknek nem gond, ha ugyanazt a mesét hallgatják meg többször, sőt! Újra és újra meghallgatják, beépül a tudatukba és egy idő után kívülről fújják.

Írd meg nekünk, hogy milyen mesét hallgatnátok szívesen!.


Mesekívánság